Thumbnail Icoon van de kamerzoeker

DE KAMERZOEKER

blogpost splash Bron: www.pexels.com

Help! Ik zoek een kamer! Waar vind ik er eentje?

22 augustus 2023, Danny

Er zijn veel verschillende manieren waarop jij een kamer kan vinden. Elke manier heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Natuurlijk kun je ook De KamerZoeker gebruiken bij het versnellen van je zoektocht. Toch is het goed om ook andere alternatieven te overwegen. Hieronder zetten we veel voorkomende manieren eventjes op een rijtje.

Het nieuwe academische jaar is bijna begonnen. Met volle enthousiasme en goede moed begin je aan een nieuw hoofdstuk in je leven. Of je nu met een studie aan een hogeschool of een universiteit begint, dit jaar zal gevuld zijn met vele verrassingen.

Toch mis je nog iets. Iets dat heel belangrijk is. Dat speciale plaatsje van waaruit jij jouw studententijd ten volste kan benutten. Waar oh waar, kun jij die perfecte kamer snel én gemakkelijk vinden? In dit artikel zullen wij je helpen bij deze belangrijke zoektocht.

Manier 1: via vrienden en familie

Wanneer jij een kamer zoekt, dan zul je waarschijnlijk beginnen met het rondvragen bij vrienden en familie. En groot gelijk heb je! Het is natuurlijk het makkelijkst als je zonder al te veel te zoeken direct een kamer vindt. Het is zowel gratis en makkelijk. Als je op deze manier een kamer vindt, dan kan dit heel fijn zijn.

Helaas is het wel zo dat je een beetje geluk moet hebben om op deze manier een kamer te vinden. Het kan verstandig zijn om de andere manieren die in dit artikel beschreven worden te proberen.

Manier 2: via sociale media

Veel studenten zoeken een kamer via sociale media zoals Facebook. Dit is natuurlijk lekker makkelijk als je al een account hebt. Het is ook nog eens gratis! Je zoekt eventjes op groepen waar kamers worden aangeboden en, met een paar klikken, reageer jij op die interessante kamer.

Er zitten helaas wel een aantal nadelen aan het zoeken op deze manier. Vaak is het namelijk helemaal niet duidelijk welke kamers precies beschikbaar zijn. Je moet dan veel verschillende groepen doorzoeken tot je iets vindt dat aan jouw wensen voldoet. Als je dan eindelijk iets interessants hebt gevonden, dan is het ook niet duidelijk of die kamer nou nog beschikbaar is of niet. Je moet dan eerst contact opnemen met de verhuurder. Daarna is het hopen dat jij die leuke kamer kan krijgen en dat niet één van al die andere kamerzoekers al de kamer heeft weten te bemachtigen.

Manier 3: via woningcorporaties

Een andere populaire manier om een kamer te vinden is via wooncorporaties zoals SSH&. Wij raden iedereen zeker aan om goed te kijken naar wat ze te bieden hebben, want vaak is het aanbod goed en eerlijk geprijsd.

Helaas is het vaak vrij lastig om via woningcorporaties snel iets te vinden. Vaak werk je met wachtlijsten en zul je dus al een tijdje ingeschreven moeten staan om kans te maken op een kamer. Ook komen lotingen vaak voor, maar hier doet meestal een groot aantal mensen aan mee. Dan kun je denken aan een kans van 1 op de 400. Daarbovenop kun je vaak maar één keer in de twee weken mee doen. Je kans om wat te vinden is dus niet erg groot.

Manier 4: via woningverhuur websites & makelaars

Een erg populaire optie is om te kijken bij het aanbod van woningverhuur websites en makelaars. Wij denken dat dit een erg goede manier is om een leuke kamer te vinden, ook omdat het aanbod vaak actueler is. Daarnaast is het aanbod vaak ook mooi gevarieerd.

Ook aan deze methode kleven een aantal nadelen. Zo kan het zijn dat, ondanks de actualiteit van het aanbod, kamers alsnog lastig te krijgen zijn. Een grote reden hiervoor is omdat er simpelweg erg veel mensen reageren op een kamer zodra deze beschikbaar komt. Door al deze concurrentie van andere kamerzoekenden, dalen jouw kansen op het krijgen van die leuke kamer.

Veel voorkomende nadelen

Wij raden aan om alle manieren die we besproken hebben serieus te overwegen. Toch zitten er helaas een aantal nadelen aan deze opties.

Het aanbod is erg versplinterd. Vaak zitten er veel leuke kamers verspreid over veel verschillende websites. Zelf al deze websites handmatig afgaan is erg tijdrovend en aan het einde van de dag heb je een grote kans om een deel van het aanbod alsnog te missen.

Zo is het erg lastig om makkelijk nieuwe kamers te vinden zodra ze geplaatst zijn. Als je namelijk al goed gezocht hebt, en je denkt alle kamers te hebben gezien, dan kan het maar zo zijn dat er alweer veel nieuwe kamers geplaatst zijn.

Daarbovenop is niet elke kamer die je ziet is ook echt beschikbaar. Veel dingen die beschikbaar lijken, kunnen helaas al aan één van de vele andere kamerzoekers verhuurd zijn!

Hoe de kamerzoeker jou helpt met het zoeken van jouw toekomstige kamer!

Wij helpen jou door zelf te kijken naar het oerwoud van aanbod die te vinden is op de vele woningverhuur sites. Vervolgens wordt dit aanbod mooi en overzichtelijk gepresenteerd op onze website. Hier kun jij dan met makkelijk te gebruiken filters snel doorheen zoeken! Nu hoef jij dus jouw kostbare tijd niet te verspillen aan het zelf handmatig te doorzoeken van deze websites. Makkelijk toch?

Wij proberen dit aanbod zo realistisch mogelijk te houden. Dit gebeurt door slechts aanbod weer te geven van populaire woningverhuur websites. We geven ook alleen kamers weer die er korter dan een maand geadverteerd worden. Ook worden er geen kamers meegenomen die lastig te krijgen zijn vanwege vereisten zoals het staan op een wachtlijst.

Een ander nadeel word aangepakt door middel van een notificatieservice. Deze notificatieservice laat je weten wanneer er een kamer, studio of appartement bij ons bekend komt die aan jouw eisen voldoet! Naast dat dit lekker makkelijk is, helpt het ook om de concurrentie een stapje voor te zijn met sneller reageren. Zo vind jij nog veel sneller die perfecte kamer!

Kamers en appartementen zoeken op De KamerZoeker is helemaal gratis én direct mogelijk zonder registratie! Alleen de notificatieservice vereist een kleine vergoeding. Door De KamerZoeker te gebruiken heb je dus alleen te winnen.

Begin nu je zoektocht op De KamerZoeker!